Met de Fluo Fun Run willen we mensen in beweging zetten, op een plezante manier. En we willen ondertussen ook geld inzamelen om onderzoek te financieren naar de genezing van Diabetes Type 1.

Wij storten 5 euro per deelname op de rekening van het onderzoeksfonds Hippo & Friends van de KU Leven.

“Een wereld zonder type 1 diabetes dat is het hoogste doel van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds. Meer dan 50 000 Belgen hebben type 1 diabetes waarvan 3 000 kinderen onder de 16 jaar. Opvallend is dat type 1 diabetes op steeds jongere leeftijd wordt geconstateerd. Deze chronische ziekte is nog steeds niet te voorkomen of te genezen en enkel toediening van insuline via een pen of pomp kan hen in leven houden. Sinds het ontstaan van het fonds steunen we fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en het ziekteverloop van type 1 diabetes maar ook naar nieuwe medicijnen of behandelingswijzen ter voorkomen en genezen van type 1 diabetes.

Daarnaast willen we via de vzw Hippo and Friends sensibiliseren rond type 1 diabetes omdat er nog te veel misverstanden bestaan over deze ongeneesbare chronische ziekte en het wetenschappelijke onderzoek en projecten rond type 1 diabetes financieren en hieromtrent communiceren. Help jij ook mee? “

Bron: https://steun.hippoandfriends.com/

Stay tuned … we’re getting ready for action …

Recommended Articles